Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Produkt dnia
Bon podarunkowy 100 PLN
Bon podarunkowy 100 PLN
100,00 zł
szt.
Właściwości kosmetyczne Róży Damasceńskiej

Na świecie istnieje ponad 10 tysięcy odmian róż. Za swoje niezwykłe właściwości to właśnie Róża Damasceńska uznawana jest za najcenniejszy kwiat.

Płatki róży tej zbiera się tylko raz w roku podaje się je wodnej destylacji. Z powstałego hydrolatu, czyli cennej wody różanej wytwarza się się olejek różany, który dzięki swoim niezwykłym właściwościom używany jest w kosmetyce.

Kwiat ten od tysięcy lat leczy problemy skórne i pomaga w pielęgnacji szczególnie cerom suchym, dojrzałym i problematycznym, jak również naczyniowym

Zawiera aż 300 substancji czynnych w tym:
-Witaminę C
-Karoten
-Witaminy z grupy B i K
-Flawonoidy
-Taninę
-Wielonienasycone kwasy tłuszczowe
-Wapno, potas, magnez, sód i cynk

Róża ze względu na swoje właściwości działa:
-Przeciwzapalnie i antyseptycznie
-Pielęgnuje cerę wrażliwą i naczyniową
-Zmniejsza zaczerwienienia
-Ujędrnia i przyspiesza regeneracje skóry
-Zwiększa gojenie się ran i blizn.
-Tonizująco, hamuje wydzielanie się serum przez co niweluje trądzik różowaty oraz goi zmiany skórne.
-Przy podpuchniętych i zasinionych oczach działa obkurczająco na naczynka.

Kosmetyki z z róży damasceńskiej posiadają delikatny zapach pochodzący z natury, dzięki czemu mogą być stosowane przez alergików i osoby o wrażliwej i skłonnej do podrażnień skórze.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Copyright © 2016 www.nazwa.pl Sklepicom - sklepy internetowe